top of page

Astrolojinin Büyük Üçlüsü: Güneş, Yükselen ve Ay Burçları

Güncelleme tarihi: 4 May 2023

Astrolojiyle aranız nasıl? Bu yazıyı okuduğunuza göre konuyla çok da alakasız sayılmazsınız. Tabii astrolojinin günlük konuşmalarda bile kendine bir yer bulduğunu düşünürsek, en azından burç kavramına çoğunluğun aşina olduğunu söyleyebiliriz. Peki güneş burcunuzun yanı sıra yükselen ve ay burçlarınız ve bunların neyi temsil ettiğini biliyor musunuz?


Astroloji, takvimi 12 eşit parçaya böler. Burcumuz olarak bildiğimiz, kendimizi başkalarına tanıttığımız, yorumlarını okuduğumuz burç da doğum tarihine göre hesaplanan güneş burcudur. Bir kişiyi astrolojik olarak anlamak için sadece doğduğu günü bilmek yeterli değildir. Durum bu olsaydı, dünyada sadece 12 tip insan olurdu. Peki, dünyada farklı karakterdeki insanların yaşamasının astrolojik bir açıklaması var mı? İşte bu bilgilere doğum tarihi ile birlikte doğum saati ve doğum yeri gibi detaylarla ulaşmak mümkün. Böylece güneş burcunun haricinde ay ve yükseleni de öğrenerek kendiniz hakkında daha fazla bilgi sahibi olabilirsiniz.

Güneş Burcu Neyi Temsil Ediyor?


Güneş sisteminin en güçlü parçası olan güneş, astrolojide de en baskın olan karakter özelliklerini temsil ediyor. Güneş burcunu öğrenmek için sadece doğum tarihini bilmek yeterli. Doğum tarihi güneşin burçlar arası hareket ettiği bir güne denk gelmişse (örneğin 23 Temmuz tarihi güneşin yengeç burcundan çıkıp aslan burcuna geçtiği tarihtir) doğum saati ile bilgisi de güneş burcunu kesinleştirmek için gereklidir.


Güneş burcu benliği temsil ediyor. Kişinin düşünce yapısı, ana karakteri, değerleri, hayatta önem verdikleri güneş burcunun özelliklerine bağlı. Daha detaylı bir astrolojik görüş için doğum haritasına bakıldığında, güneş burcunun etkisini görmek mümkün. Güneş burcunun özellikleriyle kendini çok bağdaştıramayan kişiler için detaylı analizlerle diğer gök cisimlerinin pozisyonlarına bakılabilir ve aradaki bağ kurulabilir. Güneş burcunun özelliklerinin kişi yaş aldıkça ortaya çıkması da sık görülen bir durum.


Yükselen Burç Neyi Temsil Ediyor?

Yükselen burçlar dünyaya gösterdiğimiz yanımızı anlatıyor. Bilinçli olarak kendimizi taşıma, ilişki kurma hatta giyim tarzımız gibi kararlarımızda etkisi çok büyük. Çoğu zaman güneş burcunun özellikleriyle kendini uyumlu hissetmeyenlerin yükselen burçlarını öğrenmeleri tavsiye edilir. Dışarı yansıyan karakterde yükselen burcun etkisi güneş burcunun önüne geçmiş olabilir.


Yükselen burcunuzu öğrenmek için doğum tarihiniz, doğum yeri ve doğum saatini bilmeniz gerekiyor. Siz dünyaya geldiğinizde doğu ufuk çizgisinde güneş hangi burçtan yükseliyorsa, yükselen burcunuz da o burçtur.


Ay Burcu Neyi Temsil Ediyor?

Güneş burcu nasıl belirgin ve ön plana çıkan yanımızı temsil ediyorsa, ay da tam zıttı olarak iç dünya, hisler ve duyguları temsil ediyor. Aklımızdan geçenler, refleksler ve filtresiz düşünceler ay burcu ile ilgili. Ay burcu, güçsüzlükleri ve zayıflıkları dış dünyaya nasıl yansıttığımızı, zorluklarla nasıl başa çıktığımızı ve durumları nasıl içselleştiğimizi anlatıyor. Yani, ay burcumuza göre aklımıza ilk gelen düşünceleri aslında güneş burcumuzun filtresinden geçirip dış dünyaya yansıtıyoruz.


Ay burcunu öğrenmek için doğum tarihinin yanı sıra doğum saati ve yerini de bilmek gerekiyor. Güneş bir burçta yaklaşık 1 ay kalırken, Ay 2.5 günde bir yer değiştirdiğinden, ayın pozisyonunu anlamak için daha fazla veriye ihtiyaç duyuyoruz. Doğduğunuz zaman ayın hangi fazda olduğunu anlamak ancak bu şekilde mümkün.


Güneş, Yükselen ve Ay Burçları Nasıl Hesaplanır?

Elbette, teknoloji sayesinde doğumunuzda Ay’ın, Güneş’in ve tüm gök cisimlerinin konumunu öğrenmek artık çok kolay. Bunun için internette yer alan hesaplayıcılara doğum günü, doğum saati ve doğum yeri bilgilerini girebilirsiniz. Bu sayede tüm doğum haritanızı da çıkarmış olursunuz. Doğum haritası yorumlamaları için ise bir astrologdan danışmanlık almanız daha doğru olacaktır.


Peki, sizin büyük üçlünüz hangi burçlar?






























Comments


bottom of page